Är det dags att flytta till en annan bostad eller ska företaget flytta till nytt kontor? Då gäller det att planera flytten från punkt A till punkt B och det stående tipset är att ta hjälp av en professionell flyttfirma på orten.

Vad är viktigt att tänka på i samband med en flytt och anlitandet av en flyttfirma? I den här artikeln ger vi dig konkreta tips att ha till hands inför, under samt efter en flytt. Häng med!

Planera i rätt ordning

Att flytta innebär en hel del praktiska saker att göra och du behöver i allra högsta grad vara förberedd när dagen väl är kommen att genomföra flytten. Det skiljer sig så klart en del mellan att exempelvis flytta till ett nytt kontor med företaget och ett helt bohag med familjen. Åtminstone när det kommer till möblemang och dessutom det faktum att du inte bor på kontoret, vilket du gör i hemmet. Sett till vissa praktiska inslag är det dock många saker som är lika oavsett vilken flytt det rör sig om.

Planeringen är viktig för dig när du flyttar med familjen, men minst lika viktig när det gäller en företagsflytt. Det handlar alltså om att i god tid innan flytten planera processens olika faser, för det är oftast betydligt mer som påverkas av en flytt än bytet av bostad eller lokal. Att börja planeringen i rätt ände har stor betydelse. Låt exempelvis inte städningen ske innan möblemang och dylikt burits ut.

Det stående tipset är att i lugn och ro planera en flytt där alla aspekter analyseras och förbereds. Att ta hjälp av en professionell flyttfirma är A och O om tanken är att flytten ska gå smidigt, snabbt och dessutom på rätt sätt. Det är kunden som bestämmer kring det praktiska, det vill säga vilka saker som ska flyttas först och så vidare. Däremot kan flyttfirman hjälpa till med förberedelse så som paketering och självklart den slutliga bärhjälpen. Gäller det en omfattande flytt av ett helt bohag, kanske till och med mellan olika städer, är flytthjälp guld värt.

Hitta rätt flyttfirma

Det finns många aktörer inom flyttbranschen och flera branscher erbjuder diverse flyttjänster så som transport och städhjälp. Den som letar efter en seriös flyttfirma kan med fördel söka efter omdömen på nätet eller höra sig för i omgivningen. Försök hitta information från kunder som tidigare anlitat aktören i fråga och utgå från deras upplevelse.

För att garantera en transparent service är det viktigt att i ett tidigt skede be om offert på flytthjälpen. Se till att få pris på samtliga inslag för att säkert veta var slutpriset hamnar. Anlitar du flera flyttfirmor för olika ändamål är det viktigt att se till de olika offerterna för att få en uppfattning om flyttens totalkostnad. Observera att det alltid är till kundens fördel att lämna detaljer kring flytten för att offerten ska bli så verklighetstrogen som möjligt.