För båtägare är kanske inte en båttrailer den mest spännande delen att köpa till en båt. Dock är denna del nödvändig för att transportera din båt från och till vattnet. Förmodligen har du mer intresse av att titta på dekoration och inredning till båten eller utrustning till kommande fisketurer. När du har en bra båttrailer kan du fokusera på just dessa saker.

En av de frågor som många båtägare ställer sig är vilket material som är bäst för en båttrailer. Denna fråga besvaras här, så läs vidare! En båttrailer kan köpas i huvudsakligen tre olika material, vilka är följande:

 

  • Aluminium.
  • Plast.
  • Stål.

Som du ser kan en md trailer till båt tillverkas av en rad olika material, vart och ett med sina speciella fördelar. Vilket som är bäst beror på dig, i och med vilka behov och krav du har.

Aluminium – lättviktig och rostbeständig

Det var först i slutet av 1970-talet som båttrailrar av aluminium kom ut på marknaden och de finns numera i alla storlekar. Aluminium har fördelen att vara lättviktigt, motståndskraftigt mot rost och hållbart. Om du väljer detta material för din båttrailer bör du vara försiktig med sprickor i svetsningen. Svetsning av sämre kvalitet kan nämligen orsaka ihållande böjning som till slut spricker och därför är en av högsta kvalitet bäst.

En båttrailer av aluminium har fördelen att erbjuda en enorm viktbesparing då den väger omkring 25 procent mindre än en av stål. Det innebär att du har möjlighet att dra en större båt eftersom ramen väger mindre.

Plast – motståndskraftig mot naturens element

Plast är ett mindre vanligt material för en båttrailer som erbjuder vissa speciella fördelar. Den främsta fördelen är att det är mycket motståndskraftigt mot korrosion från elementen. I själva verket är båttrailrar från propellerteknik.se av plast designade för att kunna användas under alla väderförhållanden och är ideala för små till medelstora båtar.

Ännu en fördel med plast är att det gör att inga smörjprodukter behöver användas för att lasta och släppa båten från din båttrailer. Plast är nämligen naturligt hal, till skillnad mot aluminium och stål.

Stål – populärt och slitstarkt

Båttrailrar av stål är ett mycket starkt och prisvärt alternativ på marknaden. Stål är dessutom den mest populära typen av material på en båttrailer. Stålet ska helst vara galvaniserat för att skydda det mot vatten och förlänga dess hållbarhet. Detta är belagt med ett tunt lager zink och gör att de håller längre än båttrailrar av aluminium. Alternativt kan du måla på stålet för att på ett enkelt sätt ge det ett extra skyddslager som förlänger dess hållbarhet. Förutom att målningen ger extra skydd kommer det också tillföra estetik, så välj en färg som matchar din båt!