Att renovera sitt badrum kan vara ett väldigt stort steg för många personer. Från att kanske fixa det där badrummet som “bara stått” sen föra decenniet, eller faktiskt fräscha upp det enda badrummet som finns i lägenheten. 

 

Bra att tänka på – sätt en budget 

Det finns egentligen väldigt många olika saker som är bra att tänka på när man ska ordna inför badrumsrenoveringen. De allra flesta privatpersonerna, och även företag, har inte oändligt med ekonomiska resurser. Hur gärna man än skulle vilja ha en toastol i guld måste man inse att alla pengar inte finns. 

Därför är det av stort vikt att man gör en budget. När man ritar upp sin budget kommer det till exempel gå att dela upp den på olika sätt. Man kan bestämma hur mycket som ska gå till handfat, golv, kakel, dusch, toalett och så vidare. Men, det viktigaste är att man har en totalbudget. Det vill säga en maxsumma som man inte får överstiga. Bathroom Renovation | Badrumsrenovering i Stockholm

För i slutändan är det inte omöjligt att kostnaden för kaklet överstiger ens budget, medan priset för handfatet går att dra ner. Då är det viktiga att inte totalbudgeten överskrids. Sen kan det också vara viktigt, för den som vill gardera sig helt och hållet, att faktiskt ha en viss procent som man får överstiga. När det gäller att köpa båda produkter samt tjänster som ska tillverka badrummet, så kan priserna variera sig. Om man då har en 10 % marginal som får överstigas, kan det göra det hela enklare. 

 

Mät upp badrummet – få bättre koll 

Ett tips som gäller vare sig du ska renovera badrummet på egen hand eller beställa en firma som gör jobbet är att mäta badrummet. Det här är ett vanligt misstag som många gör. Det är väldigt enkelt att bli för ivrig när man håller på med planerna om sitt nya badrum. Det kan göra att man rent av glömmer måtten.  

Att stå med en toalettstol som inte kommer passa i hörnet eller mot väggen man tänkt sig är inte bara extremt frustrerande, utan även konstandsineffektivt. Antingen eftersom det inte går att byta stolen (vilket det dock gör för många). Men det kan även innebära att man beställt en firma som nu inte kan göra sitt arbete, vilket innebär förlorade timmar, som man ändra får betala för. Därför är det oerhört viktigt att tänka på att man faktiskt kommer ihåg att mäta upp allt innan. Både för din egen skull, och din plånboks.