Badrummet är ett av de mest väsentliga rummen i ett hem, särskilt för en barnfamilj. Det är inte bara flera personer som behöver nyttja det för att gå på toa och duscha, utan det blir också mycket tvätt. Här kommer fyra tips för barnfamiljen inför badrumsrenoveringen.

1# Badrummets storlek

En barnfamilj behöver ett så stort badrum som möjligt. Även om ni som vuxna tänker att barnen inte kommer bo kvar där resten av sina liv, så är ett stort badrum också en framtida investering inför en försäljning. Det är också klokt att ha ett stort badrum ifall ni planerar att bo i bostaden för resten av era liv. Då vet ni att ni får plats med både rullator och rullstol. Om ert badrum är långt och avsmalnat är det klokt att se över möjligheterna att bygga ut med badrumsrenoveringargöteborg.se, gärna på bredden. Det är också lättare att hålla ordning i ett större badrum. Det bör också finnas väggplats för handdukstorkar och extra spegel (vilket kommer väl till hands när era barn blivit tonåringar).

2# Badkar eller dusch?

Valet mellan badkar eller dusch är främst en smak- och platsfråga. Båda har sina fördelar. En dusch tar mindre plats och det är mindre risk att någon halkar när den ska in och ur duschen, i jämförelse med badkaret. Samtidigt är det härligt med badkar, ni kan bada, barnen har ”hemmapool” vintertid och det är ett bra ställe när tonåringarna ska färga håret hemma eller hunden ska tvättas. Badkar tar större plats, men kan också nyttjas på fler sätt. I ett större hus har ni troligtvis redan en till toa. Det absolut bästa är att ha en dusch inne på toan och ett badkar i det riktiga badrummet.

3# Bord och fåtölj eller stol

Se till att ha nog med plats för lite möbler inne i badrummet. När lillen ska sitta i badkaret och plaska är det skönare att sitta i en fåtölj eller på en stol, än på toastolen. Det är också trevligt att ställa in ett behändigt litet bord i badrummet. Där kan du ställa kaffekoppen medan du badar eller sitter med fötterna i fotbadet.

4# Tvättmaskin och torktumlare

Innan ni renoverar bör ni tänka igenom vilken slags tvättmaskin ni vill ha. Vill du ha en rejäl tvättmaskin så bered den plats, gärna längst in i ett hörn. Se till att du kan få plats med tvättkorgen bredvid tvättmaskinen. För en barnfamilj är det smartast att ha minst två tvättkorgar, en för vit och en för färgad tvätt. Det kommer också att underlätta tvättarbetet om det finns plats med ett öppet skåp bredvid torktumlaren. Låt varje familjemedlem ha sin hylla. När tvätten är torr läggs kläder direkt in i respektives hylla, så får den personen själv bära sina kläder till rummet och lägga in i garderoben. Då lär sig barnen att hjälpa till och att sköta ett hem inför den dag de flyttar hemifrån. Och ni vuxna får hjälp med hushållsarbetet.