Om du av någon anledning behöver hjälp av en rörmokare är det viktigt att du hittar en seriös och pålitlig firma. Trots att det finns grymt skickliga och erfarna rörmokare ute finns det tyvärr även företag som inte bör arbeta i branschen. För att du ska hitta en rörmokare som kan hjälpa dig med dina behov behöver du först och främst fastställa vad du behöver hjälp med. Det kanske låter självklart, men är ändå värt att nämna. 

Fastställ vad du behöver hjälp med 

Bara oseriösa rörmokare åtar sig arbeten som de inte får någon information om i förhand. Därför behöver du skriva ner vad du behöver hjälp med innan du kontaktar företag. Ingen rörmokare förväntar sig att du skriver ned exakt vad som ska göras i detalj, det är helt enkelt för svårt för de flesta att göra. Du behöver dock ha en uppfattning om vad du är ute efter så du kan förklara ditt projekt i omfattande drag. När du sedan tar kontakt med rörmokare kan de förstå vad du är ute efter och komma med en lösning hur de kan hjälpa dig på bästa möjliga sätt. 

Ta in offerter 

När du har en överblick över ditt projekt är det dags att ta in offerter från kvalitetssäkrade företag i branschen. När du tar in offerter bör du ha i åtanke att offerterna blir så rättvisande som din projektbeskrivning är detaljerad. Det kan vara svårt för en rörmokare att sätta en rättvis uppskattning för kostnaden av ditt projekt om du inte berättat all relevant information om projektet. Ta in några stycken offerter och jämför olika kostnadsförslag. Jämför kompetens, erfarenhet, referenser, överlag kvalité och pris. Stirra dig inte blind på slutpriset. Offerter kan vara olika utformade och inkludera olika mycket detaljer. Priset är därför bara en fingervisning. Rörledningar - Anlita rörmokare

Inkludera i din offertförfrågan 

För att få så tydliga kostnadsförslag som möjligt bör du inkludera följande i din offertförfrågan: 

  • Bostadstyp 
  • Bostadsort 
  • Önskat start- och slutdatum 
  • Vad för arbete det handlar om 
  • Reparation eller installation 
  • Hur många rör som berörs 
  • Hur omfattande arbetet är 
  • Transport och inköp av material 

Behörigheter 

Förutom priset är det viktigt att du anlitar en kompetent och påläst yrkesman med erfarenhet av branschen. Beroende på vad ditt projekt innefattar kan du behöva titta efter vissa behörigheter hos din rörmokare. Dessa behörigheter blir som en slags kvalitetsstämpel och en garanti att företaget är godkänt för att verka i branschen. Några behörigheter som kan vara relevanta att hålla utkik efter är: 

  • Auktoriserat VVS- företag (säkert vatten)