Det är härligt att gå på spa, men det kostar ju en slant. Då kan du lika gärna ge ditt badrum en skön spakänsla som du kan njuta av året om. Du väljer själv vilken nivå du vill lägga dig på. För att skapa ett riktigt spabadrum behöver du ganska många kvadratmeter. Om du inte har så stort badrum kan det vara klokt att överväga att bygga ut när du ändå ska renovera. Då får du plats med allt från tvättmaskin, torktumlare till bubbelbadkar och skön sittplats utan problem.

1# Färgerna

Egentligen kan du ha vilka färger som du vill. När du går på spa så ser de olika ut, vissa är ljusa, andra har en murrigare ton eller träpanel. Men för ett vanligt badrum kan det vara klokt att satsa på en tydlig bakgrundsfärg, som vitt, och sedan lägga till detaljer i blått eller naturfärgat. Just havsblått, mintgrönt och natur passar bra i ett spa och ger lätt en spakänsla.

2# Badkar

Om du ändå ska renovera badrummet och har plats för ett badkar, så är det nästan olagligt att inte sätta in ett skönt badkar. I alla fall om du vill kunna ha ett hemmaspa. Köp inte första bästa, utan välj ett badkar som har skön rundad kant för huvudet efter att du gjort badrumsrenovering. Leta efter badkar som verkligen är något extra, så blir det skönare när du ligger i badkaret med ansiktsmask och hårinpackning.

3# Bubbelbadkar

Bubbelbadkar är hardcore, för de som verkligen kommer att nyttja sitt hemmaspa. Idag finns det många badkar som erbjuder bubbel. Har du barn så kommer det vara mycket uppskattat.

4# Fåtölj

En skön fåtölj är ett måste. Där kan du sitta medan du fixar fötterna, målar naglarna eller borstar barnens hår. Om du har mindre barn som behöver uppsikt under badet är fåtöljen en mycket skönare plats att sitta på än toastolen eller en vanlig stol.

5# Litet bord

Du behöver också ett litet bord bredvid fåtöljen. Perfekt för kaffekoppen och en tidning. Bordet bör vara så högt att det är bekvämt att ställa bredvid badkaret när du själv badar. Då har du enkelt tillgång till både kaffe, vin, choklad, bok och mobilen.

6# Växter

Köp ett par höga krukor, gärna naturfärgade, och plantera stora växter i dem. I ett spa är det extra fint med ett citronträd, som också ger fräsch luft.

7# Brett handfat

När du renoverar badrummet kommer du troligtvis att ta bort all gammal badrumsinredning och köpa nytt. Skaffa ett brett handfat, gärna med två handfat och kranar. Dels är det praktiskt om ni är en stor familj, dels så underlättar det när du har en spadag med kompisarna.

8# Bastu

Bygg en bastu med ingång från badrummet! Bastun är också ett bra torkrum.

9# Golvvärme

Golvvärme är härligt. Både för spadagar och kalla måndagar i januari när du hellre velat ligga kvar i sängen.